These Pretzels Are Making Me Thirsty!

cjwho:

A-Frame Residence, New York, USA by Bromley Caldari Architects | via

This striking looking A-Frame Residence is the result of an architecture conversion delivered by New York City-based studio Bromley Caldari Architects. The designers completely renovated the interiors of a 1960s beach home on Fire Island, turning it into a sleek hideout. With a spiral staircase splitting down the middle, four dark and cramped bedrooms, a leaky roof, and a cracked pile foundation, the original building required serious interventions.

By adding a new staircase, the layout was positively transformed and functionality took over he entire abode: “On the main level, a double-height living/dining room stretches the length of the window-clad north façade. The open kitchen and house utilities run along the south side. The master bedroom suite features full-height glass sliding doors that take advantage of the view. Although the doors stay mostly open, when guests are present and privacy is required, the sliding glass doors fog up at the flick of a switch.”

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


cjwho:

Oban House, Melbourne, Australia by AGUSHI | via

The client’s brief was to provide a low maintenance contemporary home that utilizes a natural and organic material pallet whilst having a slightly industrial, yet warm feel.

The house accommodates 2 living zones, study, kitchen with butler’s pantry, 4 bedrooms with 3 bathrooms and a separate upstairs living zone. The two levels of the house are accessed by a lift and the house offers a rarity for South Yarra being a generous 2 car off street garage. Outside is an 8 metre pool and north east facing garden, tiled alfresco area for outfoor entertainment and discreet plant and equipment area. The house is orientated around a central courtyard providing northern light into the two living areas and a smaller north courtyard filles the study with a bright landscaped outlook.

Externally the house is largely rendered in a Roman finished render offering a crazed patina look and has a kind of fortress appeal with only one front facing window which is covered by operable louvred screen to protect the bedroom from the harsh afternoon sun. The lower section of the house is largely comprised of floor to ceiling windows and black Zinc cladding conceals the garage.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


cjwho:

Kettukallio, Hirvensalmi, Finland by Playa Architects | via

The villa is the all-year-round base in Finland for a four-person family currently living abroad. The site between cliffs and a fairly steep lakeside beach was chosen during the family’s forest walks. The place overlooks a narrow strait and far out to an open expanse of the lake. In accordance with the site conditions, the building is relatively closed off towards the forest while opening up generously in the direction of the lake.

The house is split by an atrium yard and a covered terrace, on one side of which are small bedrooms and the other more generous living spaces. During the summer the floor layout allows for “complete circulation”. Instead of a separate shoreline sauna building, a sauna was built in connection with the house itself. A covered veranda for cooling off after the sauna separates the sauna from the rest of the building.

Photography: Tuomas Uusheimo

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


cjwho:

Vargas House, Mexico by Isaac Broid Arquitecto | via

Towards the roads and neighboring buildings: a concrete block with few openings. Towards the distant landscape and the golf course: a series of volumes that frame the view towards infinity.

Rusty steel bodies, separated from each other to allow the “natural” to be introduced into the architecture, or to dissolve it between endogenous vegetation, proposing no precise boundary between “built” and the landscape, even if the latter is also man-made.

The same happens in section. The roof of the public spaces is manifested as a continuation of the surrounding vegetation, allowing users the sense of being in an open space beyond the limits of the property.

Photography: Yoshihiro Koitani

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe